måndag 9 december 2013

Öppen uppgift 5

Hur samarbetar man enklast när man använder nätet och när man kanske har många olika idéer som man vill samarbeta kring? Det är inte det enklaste att lösa.

Mina tankar går så här:
Jag har skapat en grupp på Facebook, Skolbibliotek 2.0 som inte har tagit fart alls. Det var alltså inte en bra idé.
Vi är många som redan nu använder Twitter som en samarbetsplattform. Vi delger och ställer frågor. Vilket ofta fungerar bra. Så det kan vi ju fortsätta med.
Lika så används skolbibliotekslistan också, inte lika frekvent som tidigare, men där samarbetas det. Så kör vidare på det. Toppen.

Men vad kan vi skapa som är nytt? En ny maillista? Det känns inte som den bästa idéen. Det kan gärna bli för mycket i inkorgen.

Kanske en till wiki? Där kan man göra nya sidor med olika ämnesområden. Vill man ha hjälp med idéer till hur man kan fixa till i skolbiblioteket kan man se om någon publicerat ett inspirerande foto, text eller film. Instruktionsfilmer finns på en annan sida. O s v. Då väljer man själv det man är intresserad av och slipper det andra.

Eller kanske ett google docs dokument. Skriva in vad man önskar och se om någon nappar och hjälper till.

Det finns många alternativ i den digitala världen. Det gäller bara att ha tid att fundera på hur man vill strukturera upp det och sedan få andra att hänga på.

Vad har du för idé? Hur tänker du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar