fredag 7 december 2012

Lära genom andra bloggar

En av de roligaste och intressantaste saker som jag verkligen fått upp ögonen för efter det att jag påbörjat kursen LC100N på KTH är all kunskap som finns att hämta i bloggar. Aldrig tidigare har jag surfat efter bloggar, men det gör jag nu. Och i o m twitter så får jag nu snabbt tips om nya bloggar och inlägg av andra som är ute och spanar efter samma saker.
Den senaste upptäckten är GB-bibblan som precis tagit upp källkritik och digitala lärresurser.

Ta en titt på GB-bibblan

I kurslitteraturen, t ex Education for a digital world och Web 2.0 for content for learning in higher education av Tom Franklin och Mark van Harmelen uttrycks nyttan av bland annat bloggar där man enkelt själv kan nå ut till hela världen och man kan skapa ett nätverk där man kan diskutera och dela sina tankar. Man kan skapa sina egna lärobjekt. Det kan låta väldigt flummigt för den som är van att använda böcker skrivna av professorer (eller annan universitetsanställd personal). Men genom att börja undersöka denna möjlighet så inser man snabbt att kunskapen finns där ute, i bloggar, wikis, skrivna av "vem som helst". Och det är bra, det är användbart.

Genom att använda bloggar och twitter öppnas världens kunskap upp för en. Det gäller bara att våga. Eller håller du inte med? Är den bästa/riktiga kunskapen den som står i böcker?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar