fredag 18 maj 2012

Bokmärkestjänst

Nu har jag återigen provat på Delicious. Hörde talas om tjänsten i höstas och det verkade ju vara en toppengrej. Att nå sina favoritsidor (favoriter, bokmärken) från vilken dator som helst. Eftersom jag sitter vid minst 2 olika datorer så skapade jag snabbt ett konto. Men vad har jag för användarnamn och lösenord? Inte den blekaste!
Så nu skapade jag ett nytt konto. Tyckte det var enkelt att lägga in bokmärken, man fick tips om ord att tagga med. Roligt att få engelska ord på engelska sidor och svenska ord till svenska sidor. Inte lekt mer än, men ska göra det.
Dock har jag i nuläget inget behov av tjänsten, faktiskt! Googlar fram sidor jag har som favoriter på den andra datorn och lägger in dem i fältet på nästa dator. Men vi får se om jag kan skapa mig ett behov av tjänsten när jag leker vidare och upptäcker mer om tjänsten.
Frågan är dock, ska vi skapa oss behovet av att använda web 2.0 verktyg eller ska vi veta att de finns när vi har behov av dem?

2 kommentarer:

  1. Delicious vs Google bookmarks? Har du använt båda och kan jämföra? Jag har mina bokmärken i Google men ska ta en titt på Delicious =)

    SvaraRadera
  2. Behovet föds kanske i och med ATT vi använder web 2.0 verktygen och växer med användandet. Ungefär som med datoranvändandet i stort. För 40 år sedan fungerade nästan allt utan dator som vi idag måste vara uppkopplade för men det tog längre tid, var komplicerat eller gick inte att göra alls, som med alla uppfinningar i historien som förändrat samhället och vårt sätt att leva. Det är kanske inte ett direkt svar på din fråga men jag tror att det går hand i hand, användandet och behovet av verktygen. Det är möjligt att vi skapar oss ett behov av verktygen genom att vi vet att de finns där och därför upplever att vi behöver dem.

    SvaraRadera