lördag 19 maj 2012

Power point

Som vanligt så gör jag saker och ting på mitt eget lilla sätt.

Till min pim 5 valde jag att använda mig av powerpoint för att skapa en introduktionsfilm. Jag hade endast gjort ett litet försök att göra en tidigare (pim 2) och ville testa lite mer. Prova och lära mig. (Gjort den samtidigt som jag går denna kurs, slår två flugor i en smäll.)
Eftersom jag arbetar på en skola och det var ett skolprojekt kunde jag använda mig av multimediabyråns musikarkiv.  Jag använde audacity och fixade med musiken. Tona ner och upp och sätta ihop. Men hur få med musiken i själva filmen? Pipen som ska föreställa sms signal fick jag in på ett bra sätt. Men musik i bakgrunden lyckades jag inte med.
Lösningen blev att spela in power pointen med screenr och sätta igång musiken samtidigt och spela in med rätt mikrofon så endast musiken fångades upp. Och sedan publicera den på You tube. (Länken leder inte till filmen utan till you tubes startsida).

Inför att publicera filmen här funderade jag på om jag har laglig rätt att göra det. Det är ju inte jag som skapat musiken. Så för att vara på den säkra sidan skickade jag mail till multimediabyrån men länk till filmen så de skulle kunna se den och de upplyste mig att det var okej. Detta för att filmen producerats av mig som arbetar på en skola och för att det var till ett arbete inom skolan. Hade jag dock gjort filmen för kursen här på KTH hade det inte varit okej.Nu har jag väl tänkt kolla in SlideShare som man skulle. Men man kan alltså fixa så man kan visa via You Tube. Hur tänker du när du ska publicera den presentation? Var lägger du upp den och varför?

1 kommentar:

  1. Vad kul att du oxå gör en femma. Det var bland det roligaste jag har gjort. =)
    Jag mailade oxå till bolaget i fråga för att kolla att sidan var ok. Ville verkligen inte få skäll av ett stort bolag...
    Använde mig av You Tube för att publicera då jag tyckte det kändes mest naturligt.
    Lycka till med pimmandet!

    SvaraRadera