måndag 14 maj 2012

You tube

Jag gillar verkligen inte att finnas med på film, eller kort. Så någon webbkamera tänker jag då inte testa och lägga ut här! Det blev en skärminspelning i stället som jag gjort till min PIM 5. Jag spelade in filmen med hjälp av Screenr och överförde den enkelt till You tube (finns en tjänst på Screenr som fixar det).

Den här filmen har jag även lagt in som länk i vår lärplattform så lärarna enkelt kan komma åt den om de behöver lite hjälp.Vi kommer antagligen använda oss väldigt mycket av You tube i framtiden i vår skola. Jag kommer att göra fler skärminspelningar som jag lägger ut och även titta om det finns användbara klipp för att t ex förklara upphovsrätt, informationssökning och källkritik. Kanske även olika presentationer kommer att hamna här.

Nackdelen kasnke är att eleverna tittar på andra filmer sedan och inte klickar på nästa länk som jag tycker är användbar...

Vad tycker du är nackdelen med you tube? Eller finns det ingen?

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag gillar inte heller att vara med på filmer eller bilder. Men tycker det är värst att höra min egen röst! Men det är väl en vane sak antar jag.

  Jag tycker You tube är bra och jag har märkt att man fångar elevers uppmärksamhet bara man nämner youtube nästan. Men visst finns det negativt med you tub anser jag. Det som är mest negativt är att man har svårt att ta reda på filmens källa i många fall. Man delar också filmen till allmänheten så man vet inte riktigt i vilket sammanhang filmen visas i.

  Men i det stora hela är jag positiv till you tube. Nu ska jag bara öva mig på att se mig själv och höra min röst på film :)
  / Elin

  SvaraRadera
 2. Funderar också över you tube. Men har inte hittat någon nackdel för undervisning än. Jag har tidigare arbetat i konstprojekt med ungdomar där de gjort installationer i bild och ljud som blev riktigt bra. De redovisade bl.a. genom att lägga ut sitt arbete på you tube och fick många som såg deras filmer. På det viset fick de sprida sin konst långt utanför skolan väggar.

  SvaraRadera