söndag 6 januari 2013

Skapa lärobjekt

Nu har jag skapat en del lärobjekt som jag publicerat olistade på You tube och länkat till i Fronter.
Det jag märkt själv när jag t ex tittat på skärminspelningar på Skolverkets PIM-sida är att långa inspelningar gör att jag slutar titta. Det går för långsamt. Så jag bestämde mig för att max 3 min, men helst runt minuten.
Ofta kan man dela upp det man vill visa i olika filmer. Det gör ju att de som tittar bara behöver se den delen de inte förstår och slipper leta sig igenom en lång film. Men självfallet kan det betraktas som jobbigt att behöva klicka sig vidare från film till film.
Jag har bland annat gjort filmer som visar hur man gör sökningar efter böcker, enkel sökning och avancerad sökning. Vad det är som gör att man får de olika träffarna.
Vidare kommer jag göra filmer som visar trunkering, hur man kan använda citationstecken och när man ska göra en index-sökning.

I början använde jag Screenr när jag gjorde mina skärminspelningar, men nu använder jag quick time och sedan bearbetar i iMovie. Kanske finns det någon gratis app man kan använda till macen? Vad använder du när du skapat lärobjekt?

1 kommentar:

  1. Jag använder ungefär samma verktyg som du gör. men har mer övergått från Screenr till att använda Quicktime. Men båda verktygen är praktiska

    SvaraRadera